Ibiza stranden

Ibiza heeft stranden in overvloed. Ibiza kent enkel al meer dan 50 zandstranden. Kiezelstranden heeft Ibiza ook, die zich uitstekend lenen om te snorkelen. Ibiza staat bekend om zijn fantastische clubs,strand bars, cafés en het bruisende nachtleven van Ibiza is wereldberoemd. Ibiza haar parelwitte zandstranden zijn ideaal om de roes uit te slapen. De beste tijd van het jaar om van de relaxerende troef te genieten zijn natuurlijk de zomermaanden van juni tot september die aangename temperaturen en over het algemeen zeer zonnige dagen met zich meebrengen. Ook de wintermaanden, met hun milde temperaturen, kunnen echter ideaal zijn voor mooie winterse strandwandelingen. U ziet het, door het Mediterrane klimaat op Ibiza vormen de stranden een van de grootste trekpleister van Ibiza en dit het gehele jaar door!


Stranden Ibiza stad en zuid Ibiza

Stranden San Antonio en west Ibiza

☀ Playa Cala Jondal Ibiza ☀ Playa Cala Bassa Ibiza
☀ Playa d'en Bossa Ibiza ☀ Playa Cala Carbo Ibiza
☀ Playa Es Cavallet Ibiza ☀ Playa Cala Conta Ibiza
☀ Playa Figueretas Ibiza ☀ Playa Calo des Moro Ibiza
☀ Playa Las Salinas Ibiza ☀ Playa Cala d'Hort
☀ Playa Sa Caleta Ibiza ☀ Playa Cala Molí Ibiza
☀ Playa Talamanca Ibiza ☀ Playa Cala Salada Ibiza
☀ Playa Cala Tarida Ibiza
☀ Playa Cala Vadella Ibiza


Stranden in San Antonio baai

Stranden in Santa Eulalia, Es Caná en oost Ibiza

☀ Playa Cala Lena Ibiza ☀ Playa Cala Boix Ibiza
☀ Playa Es Puet Ibiza ☀ Playa Cala Leña
☀ Playa main beach San Antonio ☀ Playa Cala Llonga Ibiza
☀ Playa Pinet Ibiza ☀ Playa Cala Martina Ibiza
☀ Playa S'Estanyol Ibiza ☀ Playa Cala Nova Ibiza
☀ Playa Xinxó Ibiza ☀ Playa Cala Pada Ibiza
☀ Playa Es Cana Ibiza
☀ Playa Figueral Ibiza
☀ Playa Niu Blau Ibiza
☀ Playa Pou d'es Lleo Ibiza
☀ Playa Santa Eulalia Ibiza
☀ Playa S'Argamassa


Stranden Portinatx, San Miguel en noord Ibiza

☀ Playa Benirras Ibiza
☀ Playa Cala San Vicente Ibiza
☀ Playa Cala Xarraca Ibiza
☀ Playa Cala Xuclar Ibiza
☀ Playa Portinatx Ibiza
☀ Playa Puerto de San Miguel Ibiza


Kinderstranden op Ibiza

Soorten stranden op Ibiza: kindvriendelijke zandstranden en kiezelstranden

Er zijn op dit Middellandse zee-eiland meer dan 60 stranden ter uwer beschikking die allen bereikbaar zijn, het ene strand al wat moeilijker dan het andere, met de wagen, de fiets of te voet. Het duurt een goed half uur om van de ene naar de andere kant van het eiland te rijden dus het dichtstbijzijnde strand is nooit ver af. Bovendien bevindt het merendeel van de stranden zich op nog geen 10 minuten van het dichtstbijzijnde dorpje of stadje en zijn er zowel stranden voor de gewone zonneklopper als voor de nudist. De stranden van Ibiza zijn ook essentieel voor de duizenden fuifgangers die zich elk jaar richting Ibiza begeven. Na een nachtje uitgaan, vormen de stranden van Ibiza voor hen de ideale locatie om even uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand. Zoek uzelf een plekje, leg u languit in de zon, neem af en toe een verfrissende duik en geniet op het einde van de dag van de ondergaande zon…wat wilt u nog meer? Misschien even snorkelen, eerder diepzeeduiken of parasailing… Let dan wel op de kiezelstranden, dat kan nogal vervelend aanvoelen. Waterschoenen zijn dan een uitkomst. Doet u liever rustig aan en geniet van dezon op het strand, dan kan goed gekozen strandkleding niet ontbreken. Ibiza blijft tenslotte een eiland van mode en mooie kleding. Bovendien heeft ieder strand wel zijn eigen bar of restaurant op Ibiza, u zult dus nooit sterven van de dorst of omkomen van de honger. Wilt u het toch iets rustiger dan trekt u best richting het zuiden van Ibiza waar zich de rustigere en minder toeristische stranden bevinden. Ook op strandgebied heeft Ibiza dus voor ieder wat wils.


Cala Conta strand, Ibiza's place to be

Populaire stranden op Ibiza

De stranden in Ibiza Stad en aan San Antoni zijn het drukst bezocht, vooral in de zomer, omwille van de neergestreken fuifbeesten van over heel Europa. De meeste populaire nudistenstranden zijn te vinden in het zuiden en noorden van Ibiza hoewel het niet verboden is om ook in Ibiza Stad of in San Antoni zonder zwemkleren het strand te betreden. De stranden in het noorden en het zuiden van Ibiza tellen ook minder toeristen en vormen dus de ideale strandplek voor mensen die willen genieten van wat vrede en rust ver weg van het feest- en drinkgebeuren. Zo is er bijvoorbeeld Cala Xarraca, ver weg van alle leven op het eiland en een strand dat al eeuwen onbewandeld lijkt te zijn. Een prachtig strand met mooie rotspartijen. Daarnaast is ook Cala d’Hort het vernoemen waard omwille van de kleine eilandjes die vanop het strand te observeren zijn. En natuurlijk zijn er dan ook nog Cala Boix, speciaal omwille van het zwarte zandstrand, en Cala Benirras, bekend omwille van de verschillende optredens iedere avond, gaande van zangers over hippies tot vuurspuwers en jongleerders.