Hotels in Sant Josep de sa Talaia

Aankomstdatum

Vertrekdatum


Sant Josep de sa Talaia

Sant Josep de sa Talaia is de zuidelijkste gemeente op Ibiza. Sant Josep de sa Talaia telt ongeveer 22.000 inwoners. Vanaf de 80 kilometer lange kustlijn kunt u uitkijken op Formentera, dat zeker met helder weer zee goed is waar te nemen. Sant Josep de sa Talaia zelf heeft een oppervlakte van 154 vierkante kilometer. Binnen de Sant Josep de sa Talaia gemeente bevinden zich 5 plaatsjes; Cubells met 807 inwoners, Sant Agustí des Vedrà met 6.918 inwoners, Sant Francesc de s'Estany met 1.110 inwoners, Sant Jordi de ses Salines met 8.048 inwoners en Sant Josep de sa Talaia met 2.345 inwoners.

Bezienswaardigheden Sant Josep de sa Talaia

Toren Es Savinar in Sant Josep de sa Talaia, Ibiza

De landelijke Punische-Romeinse nederzetting van Ses Países de Cala d'Hort, de site van zowel Punische en Romeinse begraafplaatsen is een grote bezienswaardigheid in Sant Josep de sa Talaia. Cala d'Hort ligt op 10 kilometer afstand van Sant Josep. Daarnaast zijn de middeleeuwse kerken van Sant Jordi de ses Salines, Sant Josep de sa Talaia, Sant Agustí des Vedra, Sant Francesc de s'Estany en Sa Revista, gebouwd tussen de zestiende en achttiende eeuw een indrukwekkende bezienswaardigheid in de zuidelijkste gemeente van Ibiza. Een andere populaire attractie in Sant Josep de sa Talaia is de typische volksdansgroep van Ibiza: bal pagés. De dans zelf, de mannen en kostuums van vrouwen en de juwelen die ze sieren opzichzelfstaand al een heus spektakel. De toren van Es Savinar, gebouwd in 1763, ook bekend als de Pirate's Tower, dankt zijn naam aan de Blasco Ibañez roman. Het is gelegen in Punta de Oliva en ligt tegenover de eilandjes van Es Vedra en Es Vedranell.

Eilanden en uitzicht in Sant Josep de sa Talaia

Es Vedra en Es Vedranell zijn twee mooie eilanden vlak voor de kust van Sant Josep de sa Talaia. Es Vedra wordt gezien als de op twee na magnetische plaats ter wereld. Het kan worden bereikt vanuit Es Cubells, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Sant Josep. De eilanden liggen circa 200 boven de zeespiegel. Een spectaculaire uitzicht tijdens helder weer vanaf Sant Josep-Sa Talaia is goed mogelijk: het Spaanse vasteland kan worden gezien vanaf de toren! De kleine kapel van d'en Serra, ook bekend als Sa Capelleta, ligt 393 meter hoog op de top van de gelijknamige berg. Neem de afslag naar rechts op de venda de Benimussa eg voordat u Sant Josep-Sa Talaia bereikt. Het laatste gedeelte dient te voet te worden afgelegd, maar biedt werkelijk een fenomenaal uitzicht. Het hoogste punt van Ibiza bevindt zich ook in Sant Josep de sa Talaia, vlakbij Cala Tarida op 475 meter hoogte. Vanaf hier heeft de bezoeker een erg mooi uitgestrekt uitzicht over de natuur en zee bij Sant Josep de sa Talaia op Ibiza.

uitzicht vanaf Sant josep de sa Talalia