Hotels in Santa Eulalia

Aankomstdatum

Vertrekdatum


Santa Eulalia, ideaal voor een gezinsvakantie op Ibiza

Straat in het centrum van Santa Eulalia, Ibiza

Santa Eulalia d'es Rio is een van de meeste populaire steden op Ibiza. Op basis van populariteit is het de derde stad van het eiland, op 21 slechts kilometer van het vliegveld. Gelegen aan de oostkust van het Ibiza, is Santa Eulalia een favoriete vakantiebestemming onder gezinnen, die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Santa Eulalia d'es Rio ligt op 15 kilometer van het bruisende Ibiza stad. Hiermee ligt het ontspannen Santa Eulalia d'es Rio ver genoeg om feestgangers van grote clubs op Ibiza buiten de deur te houden, maar is het toch goed bereikbaar vanaf het vliegveld. De faciliteiten in Santa Eulalia zijn gericht op toeristen die op zoek zijn naar een relaxte vakantie. Zo heeft Santa Eulalia een fijn zandstrand, mooie monumenten, veel winkels en restaurants en een aantal rustige bars. Met 31.000 inwoners is het de tweede gemeente van Ibiza.

Santa Eulalia d'es Rio opgeknapt

Het opknappen van het centrum van Santa Eulalia d'es Rio in de jaren 90 en het begin van de 20e eeuw heeft geleid tot ontwikkelingen in de hele stad. Het nieuw gebouwde strandboulevard heeft de stad enigszins een beter aanzien gegeven als ontspanningsgebied. Echter, sindsdien Santa Eulalia is opgeknapt heeft de nieuw vergaarde populariteit ook een keerzijde. Het opknappen van Santa Eulalia leidde eveneens tot een massale bouw van grote luxe hotels en appartementencomplexen. Het karakter van Santa Eulalia d'es Rio is echter wel in ogenschouw genomen. De meerderheid van de hotels in Santa Eulalia d'es Rio zijn mooi ontworpen en in tegenstelling tot de betonnen blokken die sommige badplaatsen in Spanje kleuren, niet eentonig en vervallen. Helaas vernietigt het alle hoop om het gevoel te krijgen om afgezonderd ver weg van alles en iedereen een duik nemen. De Cala Llena baai bij Santa Eulalia d'es Rio biedt nog de mogelijkheid in alle rust te zwemmen. Wel moet gezegd worden dat de opknapbeurt van Santa Eulalia de stad goed heeft gedaan. Veel gebouwen waren al jaren aan vervanging toe.

De opgeknapte boulevard van Santa Eulalia, Ibiza

Santa Eulalia d'es Rio cultuur

Puig de Missa, wit kerkje op de heuvel bij Santa Eulalia, Ibiza

Santa Eulalia d'es Rio is ook een regio vol cultuur en geschiedenis. Het is verfrissend om te zien hoeveel cultuur er te vinden is op Ibiza in Santa Eulalia. U kunt de oude stad van Santa Eulalia d'es Rio verkennen of een stukje hippie cultuur opzoeken door deel te nemen aan de ruilhandel in de bekende hippiemarkten. De belangrijkste culturele attractie van Santa Eulalia d'es Rio is de sierlijke witte gewassen kerk, gebouwd op de top van de heuvel. Het kerkje, Puig de Missa, is een cultureel overblijfsel uit de zestiende eeuw. Het schilderachtige kerkje herinnert aan vroegere tijden, toen Ibiza pure Spaanse traditie uitstraalde op ieder gedeelte van het eiland. Indien u niet op zoek naar de grote nachtclubs, maar niet tegen het nippen van een lekker cocktail bent tijdens een warme nacht na een goede maaltijd, dan Santa Eulalia heeft een aantal goede opties. De onlangs vernieuwde strandboulevard is niet uitgerust met de meest strakke en stijlvolle eetgelegenheden. Het merendeel van deze eetgelegenheden zijn eerder goedkoop en een vrolijke, mooie plaats om te dineren. Dit bepaald het stukje plaatselijke cultuur van Santa Eulalia d'es Rio waar veel aspecten nog echt authentiek zijn gebleven. In het centrum zijn er enkele eetgelegenheden waar u uitstekende vismaaltijden kunt nuttigen en kunt genieten van levendige bars.