Hotels in Sant Joan de Labritja

Aankomstdatum

Vertrekdatum


Sant Joan de Labritja, hoofdstad van Sant Joan de Portmany

Sant Joan de Labritja is de hoofdstad van de gemeente Sant Joan de Portmany. Het behoort tot de meest onbekende gebieden van Ibiza. Voor het grote publiek dat naar Ibiza komt om te feesten in grote clubs is van Sant Joan de Portmany misschien ook niet de ideale bestemming. Slechts 12.000 jaarlijkse bezoekers telt San Joan de Labritja. Als je je bedenkt dat San Joan de Labritja zelf maar 5.500 inwoners telt is dat helemaal niet gek. Deze aantallen vallen echter in het niets vergeleken bij de andere, grotere gemeenten op Ibiza. Het dorp San Joan de Labritja is het toonbeeld van de traditionele cultuur van Ibiza. Kleine straatjes en steegjes en de bescheiden kerk vormen de basis van San Joan de Labritja. Door haar rustige karakter is de gemeente van Sant Joan de Portmany uitstekend geschikt voor agrotoerisme. De natuur is wonderschoon en u kunt er de vogels nog horen fluiten. San Joan de Labritja is de hoofdstad van de gemeente Sant Joan de Portmany.

De kustlijn van Sant Joan de Portmany

De gemeente van Sant Joan de Portmany combineert aantrekkelijke baaien en stranden met traditie, natuur en ontspanning in ieder van elk seizoen. Sant Joan de Portmany nodigt, met haar milde klimaat en vriendelijke uitstraling, u in de winter en het voorjaar uit voor een bezoek aan de meest afgelegen en onbekende landschappen van de kust. Deze kustlijn wordt gesierd door verdedigingstorens, kerken, grotten en over sprookjesachtige weggetjes. In de zomer en de herfst, kunnen bezoekers en bewoners genieten van het turquoise water van de zee en stranden . De verscholen baaien met de indrukwekkende vegetatie geven toeristen de rust waar naar ze verlangen op Ibiza.

Cultuur in Sant Joan de Portmany en San Joan de Labritja

Het behoud van het milieu, de teelt van de velden, de bevordering van culturele waarden en erfgoed en de instandhouding van traditionele Ibiza architectuur, geeft de waardering aan van San Joan de Labritja voor de eigen cultuur. Als voorbeeld van de waardering van de cultuur in San Joan de Labritja kunnen de feesten van de parochies worden genoemd. Zo kent San Joan de Labritja de Heilige donderdag waar veel gedanst wordt en het feest van de zeevruchten ter ere van Virgen del Carmen. Ook de invloeden van inheemse beschavingen is nog terug te vinden in de architectonische constructies, zoals kerken, bronnen en fonteinen, huisjes en verdedigingstorens. Folklore is een aspect van de cultuur in Sant Joan de Portmany die is terug te vinden in de dansmuziek. De cultuur is tevens in de traditionele keuken terug te vinden. De wijnbouw en vis en vleesgerechten zijn hier typerende voorbeelden van.