Praktische zaken op Ibiza

Ga je op vakantie naar Ibiza? Dan moet je de zaken voor de vakantie goed in orde maken. Denk hierbij aan het tijdig verlengen van identiteitsbewijzen, reis- en zorgverzekering en uiteraard de reisdocumenten. Verblijft u echter voor langere tijde op Ibiza of bent u van plan om zelf helemaal te verhuizen? Dan zijn er veel praktische zaken waarmee u rekening dient te houden. Een aantal dingen waaraan u moet denken staan hieronder voor u opgesomd:

Internet, tv en bellen

Wanneer u een woning betrekt in het buitenland is het belangrijk dat allerlei utiliteiten vooraf goed regelt. Er kan namelijk wat tijd overheen gaan voordat de aansluiting van uw internetaansluiting is voltooid. Ditzelfde geldt ook voor een televisie abonnement of telefonie aansluiting. Doorgaans is een periode van 2 weken vantevoren een uiterlijke termijn. In Spanje zijn er diverse bemiddelaars die hierbij kunnen helpen, maar ook de bekende vergelijkingswebsites in Nederland:

Energie: elektriciteit & gas op Ibiza

Spanje biedt net als Nederland eveneens de vrijheid om te kiezen van welke energieleverancier energie wordt afgenomen. De energieleveranciers in Spanje verschillen natuurlijk wel van de Nederlandse. Op de volgende website is het mogelijk om een goedkope energiecontract te vinden in zowel Nederland als Spanje en is bovendien geheel Nederlandstalig:

Zij helpen zelfs wanneer u in het buitenland een aansluiting zoekt. Wanneer u weer terug verhuisd naar Nederland bieden zij uiteraard ook de nodige ondersteuning.

Huren in Ibiza

Zoek ook op tijd naar een woning die u gaat huren. De huizen op Ibiza zijn erg in trek en wanneer op het laatste moment op zoek gaat naar woonruimte kunt u wel eens bedrogen uitkomen. Let er wel op dat u een betrouwbare partij inschakelt. Ook kunt huren van een particulier, maar dan is het verstandig te laten kijken door deskundigen naar het huurcontract.

Wat ga je doen als man en vrouw op Ibiza