Playa Xinxó strand, San Antoni baai


Playa Xinxo Ibiza strand foto

Het Playa Xinxó strand wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Bella genoemd, wat staat voor mooi strand. Dit laatste strand in de baai van San Antoni, de één na grootste stad op Ibiza, is misschien ook wel de mooiste. Het Playa Bella dankt vreemd genoeg zijn naam aan het appartementencomplex dat op het strand uitkijkt. Playa Xinxó is een strand met een mooie gouden bocht. Het zand glinstert in de zon, waardoor het strand een gouden gloed krijgt. Dit zandstrand, Playa Xinxó, gaat geleidelijk over in het rustige zeewater van de San Antoni baai. Dit strand is populair onder gezinnen, omdat er voor kinderen door het rustige en betrekkelijke ondiepe zeewater nauwelijks verdrinkingsgevaar bestaat.

Faciliteiten Playa Xinxó strand

Aan de achterzijde van Playa Xinxó beach komt u terecht op een klein complex, dat rijk is aan leuke winkels en bars. Ook op het strand van Playa Xinxó is er een kleine bar waar heerlijk koele drankjes worden verkocht. Een ideale manier om wat af te koelen, aangezien het kwik op Ibiza met regelmaat de 30 graden passeert.

Bereikbaarheid Playa Xinxó

De veerboten van Playa Xinxó beach naar San Antoni en de baaien van de westkust van Ibiza vertrekken vanaf de kleine steiger. Te voet kunt u Playa Xinxó goed bereiken door de boulevard van de San Antoni baai af te lopen. Playa Xinxó is dan het laatste strand dat u aandoet. U kunt vanaf hier over de andere stranden in de San Antoni baai op Ibiza uitkijken.