Playa Puerto de San Miguel strand, Ibiza


Puerto de San Miguel Ibiza strand foto

De baai van Puerto de San Miguel was in vroeger tijden vissershaven van het charmante dorpje San Miguel. San Miguel ligt 5 kilometer ten noorden van het haventje. Het spaanse woord puerto betekent in het Nederlands haven. Het diepe, enigszins kleine strand van Puerto de San Miguel is een gebogen natuurlijk zandstrand. Puerto de San Miguel beach wordt als het ware beschermd door met pijnbomen bedekte heuvels. Deze heuvels rondom playa Puerto de San Miguel zijn van een prachtige, natuurlijke schoonheid. Over de heuvels is het heerlijk om te wandelen als u niet bevreesd bent om kort te klimmen. In de baai van Puerto de San Miguel is het water kristalhelder en is het veilig om te zwemmen. Het heeft ook een paradijselijk voorkomen met de steile kliffen die de baai iets intiems geven.

Faciliteiten Puerto de San Miguel baai

Er zijn enkele goede restaurants en enkele bars in Puerto de San Miguel, maar geen grote winkels. Er is bij playa Puerto de San Miguel een souvenirwinkeltje en een winkel, die badkleding verkoopt. Puerto de San Miguel biedt opvallend veel activiteiten aan voor de omvang van het strand. Hierdoor hoeft u vrijwel nooit lang te wachten voordat u deel kunt nemen aan u gewenste activiteit.

Bereikbaarheid Puerto de San Miguel

Het Puerto de San Miguel strand is goed bereikbaar per auto of met de bus. De borden verwijzen duidelijk naar het strand. Vergist u zich echter niet in het dorpje San Miguel. Vanaf San Miguel is het nog 5 kilometer rijden. Er zijn parkeerplekken aanwezig bij het strand van Puerto de San Miguel en ook in het stadje zelf.

Tip voor het Playa Puerto de San Miguel!
Hoewel het Puerto de San Miguel strand een goede plek is om te ontspannen zijn er nabij heel wat meer inspannende activiteiten mogelijk. Zo kunt u een bezoek brengen aan de grotten van Can Marca. De grotten van Can Marca nemen u mee terug in de tijd. U zult onder andere oude voetstappen van beruchte smokkelaars van weleer tegenkomen.
Hoewel er een paar hotels en appartementen gelegen zijn rondom de baai van San Miguel, is dit kleine dorpje niet verworden tot een groot resort. De twee hotels, gebouwd in de rotsen boven Puerto de San Miguel beach zijn uniek op Ibiza.