Playa Las Salinas strand, Ibiza


Las Salinas Ibiza strand foto

Las Salinas strand is vernoemd naar de zoutmeren in het zuiden van Ibiza. Het strand van Las Salinas is het meest zuidelijke punt van Ibiza en het meest populair bij beroemdheden. Vooral voetballers weten hun weg naar Las Salinas beach te vinden! De zeer lange, brede bleke sikkel van zandstrand is omgeven door dennenbomen. Het water bij het strand van Las Salinas is kristalhelder met brekende golven, die op winderige dagen, zich perfect lenen voor body-surfen. Geschikt voor avontuurlijke wandelingen in het omliggende terrein is het Ibiza Wildlife Conservation Area. Tijdens de zomermaanden, is playa Las Salinas erg geliefd, niet alleen vanwege de rijken en de mooie mensen, maar ook vanwege de party scene. De bikini mode tracht meer te onthullen dan te verhullen en de zonaanbidders zijn hier meer dan alleen een wedstrijd voor de Baywatch schoonheden. De relatief exclusieve bars spelen zomer muziek de gehele dag door. Zij serveren cocktails direct onder uw parasol. De sfeer en het prachtige strand zijn voor uitbaters reden genoeg om voor hun activiteiten en faciliteiten op Las Salinas hoge vergoeding te vragen. Tegen het einde van de baai van Las Salinas, bevinden nudisten, gezinnen, hippies en feestgedruis, die hun heupen bewegen op de club en zomermuziek de hele dag lang. Dit is volgens bezoekers aan Las Salinas het pure zomer gevoel. Geen wonder dat het zo'n populaire strand is!

Faciliteiten Las Salinas strand

Bij Las Salinas vindt u een groot aanbod aan trendy restaurants en bars. Indien u op het budget moet letten is het verstandig om een lunchpakketje mee te nemen. Wellicht kunt u ook dineren of lunchen in een cafe of bar langs de weg aan het eind van het Las Salinas. In de zomer bevinden zich op Las Salinas strandwachten.

Bereikbaarheid Las Salinas strand

Las Salinas beach is uitstekend bereikbaar met een huurauto, fiets, Of bus van Ibiza stad, op 10 kilometer afstand of Playa d'en Bossa, 6 kilometer afstand. Tegenwoordig is betaald parkeren bij Las Salinas van kracht. In het hoogseizoen raakt de belangrijkste weg verstopt met geparkeerde auto's als mensen proberen ergens in Las Salinas gratis te parkeren. Het betaald parkeren gebied bevindt zich links van de rotonde en heeft goede faciliteiten met onder andere parkeervakken.

Tip voor het Las Salinas strand!
Indien u er de energie nog voor heeft, loop dan eens naar de uitkijktoren. In het laagseizoen is het een grote wandeling en kost het enige moeite om je te ontdoen van spinnenwebben en terug te keren via de bossen. In de zomermaanden echter, kan men de kleine baaien ontdekken door de stippellijn langs het rotsachtige deel van de kustlijn van Ibiza te volgen. Hier vindt u men mogelijk zelfs uw eigen priv├ęstrand!