Playa Cala Nova strand, Ibiza


Cala Nova, Ibiza strand foto

Playa Cala Nova is niet ver van het resort Es Cana gelegen. Hier treft u een behoorlijk breed en lang zandstrand aan. De kromme boog van het Cala Nova strand is kenmerkend voor de meeste aangelegde zandstranden op Ibiza. Het heerlijke en ondiepe water dat grenst aan het strand van Cala Nova is geruststellend schoon. Het goudgele zand gaat gevoelsmatig vanzelf over in de Middellands Zee. Cala Nova is door het ondiepe zeewater en het fijne zandstrand een geliefde bestemming onder gezinnen op Ibiza.
Het omliggende landschap bij de Cala Nova baai barst van de natuurlijke schoonheid. De begroeide omgeving is nog van nature en daarmee leuk om door te wandelen. Aan de linkerkant van het Cala Nova strand bevinden zich bovendien prachtige, met pijnboom bedekte, heuvels. Zelfs bij slecht weer is de omgeving van Cala Nova het aanzien waard. Let er wel goed op dat u met stevige wind de zee niet te diep ingaat. Playa Cala Nova staat namelijk bekend op de gevaarlijke onderstroom in de zee. Wees dus voorzichtig met de spectaculaire branding en houdt eventuele waarschuwingen in de gaten! Anderzijds geniet Cala Nova beach hierdoor grote populariteit bij de meest toegewijde surfers van Ibiza.

Faciliteiten Cala Nova strand

Een goed restaurant bedient de bezoekers van het strand en heeft een prachtige ambiance. Zijn collega aan de andere kant heeft een stijlvol groot terras en biedt moderne gerechten aan.

Bereikbaarheid Cala Nova strand

Vliegen naar Ibiza is een echte must, omdat het als eiland in de Middellandse zee ligt. Met de boot vanuit bijvoorbeeld Valencia of Barcelona duurt het een stuk langer. De vluchetn van verschillende maatschappijen kan je vergelijken bij Tix. Vanaf Es Cana is Cala Nova beach goed bereikbaar te voet of per fiets. Playa Es Cana ligt slechts op enkel honderden meters van het Cala Nova strand. Met de auto hoeft u enkel de weg te volgen naar San Carlos en vervolgens naar Cala Llena. Hierna komt u aan bij Cala Nova beach.

Tip voor het Cala Nova strand!
Indien u geheel naar de linkerkant van de Cala Nova baai loopt en aan het einde nog iets verder, dan komt u uit bij de kleine, rustige baai van Cala Llena. Loopt u de rechterkant van de baai af dan komt u uit bij Es Cana.