Playa Cala Moli strand, Ibiza


Cala Molí, Ibiza strand foto

Het Cala Molí strand is een afgelegen strand ten zuiden van Cala Tarida, dat als voordeel heeft dat het een bar / restaurant met een eigen zwembad heeft. Aan het einde van het strand is een kleine ruimte ingeruimd dat de 'torrent' heet (een spleet in de heuvels). Dit kiezelstrand, is uitgeroepen tot natuurlijk strand door het stadsbestuur van San Jose. Dit zorgt ervoor dat de Cala Molí baai zijn natuurlijke schoonheid heeft behouden en niet is ‘vervuild’ met rijen ligstoelen en parasols. Hierdoor is Cala Molí beach een populair strand onder de lokale bevolking van Ibiza. Het Cala Molí strand is bovendien een uitstekend strand op Ibiza om te snorkelen aangezien de zeebodem nogal rotsachtig is. Het water is mooi helder, ideaal voor het spotten van het mooie zeeleven. De grotten in de zee rondom de Cala Molí baai voegen een extra dimensie toe, waar kleurrijke vissen zich dikwijls schuil houden.

Faciliteiten Cala Molí strand

Zoals gezegd heeft het Cala Molí strand haar eigen bar/restaurant met zijn eigen zwembad. Hier kunt u wel gebruik maken van ligstoelen, hoewel deze wel voor de klanten van het restaurant zijn bedoeld. De toiletten van de Cala Molí baai treft u aan naast het zwembad.

Bereikbaarheid Cala Molí strand

De Cala Molí baai is alleen met de auto goed aan te doen door de borden vanaf San Antoni of San Jose te volgen, richting Cala Tarida. Vanaf daar verwijzen er borden direct naar Cala Molí beach. Parkeren is mogelijk naast de weg nabij het strand. Playa Cala Molí strand is bovendien niet zo druk bevolkt als de meeste andere stranden op Ibiza waardoor parkeren hier vrijwel nooit voor problemen zorgt.