Playa Cala Jondal strand, Ibiza


Cala Jondal, Ibiza strand foto

Het mooie en trendy strand, Cala Jondal, is omgeven door pijnbomen en rotsige kliffen en is zeer populair bij booteigenaren. Dit goed bewaard gebleven gebied van natuurlijke schoonheid zou een van de laatste plekjes paradijs op aarde kunnen zijn. Cala Jondal beach wordt slechts omringd door een paar prachtige grote huizen, die op de omliggende groene heuvels zijn gevestigd. Het witte kiezelstrand van playa Cala Jondal is hier en daar bezaaid met de schaduw van dennenbomen die glinsteren in het kristal helder water. Een duik nemen in het water kan eerst wat ongemakkelijk zijn, doordat eerst over kiezels moet worden gelopen, maar het is de moeite waard om in pure turkooiskleurig water te zwemmen! De aangelegde zandpaden op het strand van Cala Jondal naar de restaurants besparen echter wel je tenen. Cala Jondal is mogelijkerwijs het meest trendy strand van Ibiza. Dit trendy karakter komt voornamelijk door een fantastische selectie aan strand restaurants bij Cala Jondal, die populair zijn bij gefortuneerde en beroemdheden evenals de lokale bevolking en vakantiegangers.

Faciliteiten Cala Jondal strand

Cala Jondal biedt een goede keuze aan restaurants, waarbij het aan te raden is vooraf te reserveren in het weekend om teleurstelling te voorkomen. Aan de zijkant van het Tropicana restaurant is er een faciliteit waar men kan genieten van een massage. Een winkel verkoopt strandkleding en een grote kiosk of strandbar speelt live muziek op zondag.

Bereikbaarheid Cala Jondal strand

Playa Cala Jondal is vrijwel enkel met de auto (en een privéjacht!) goed bereikbaar. Volg de borden van Ibiza Stad en de luchthaven richting Cala Jondal. Parkeren is redelijk goed mogelijk, maar veel parkeerplaatsen zijn gevestigd nabij de restaurants. Direct bij het strand van Cala Jondal kan parkeren een stuk lastiger zijn.

Tip voor het Cala Jondal strand:
Veel restaurants bij playa Cala Jondal bieden een zogenaamde 'zodiac' dienst. Hierbij nemen restaurants eigenaren het iniatief om naar de prachtige boten en jachten te varen, die voor anker liggen voor de kust van de Cala Jondal baai om de welgestelden te overtuigen om te eten in hun restaurants. Dit kan een leuk schouwspel worden omdat veel eigenaren van de jachten helemaal niet gekleed zijn op de intensieve boottocht die de restauranteigenaren maken met hun sloep op zee. Restaurant Tropicana bij Cala Jondal beach, bezorgd uw drankje zelfs op uw boot op zee. Dat is pas een luxe service!