Playa Cala d'Hort strand, Ibiza


Cala d'Hort, Ibiza strand foto

Het strand van Cala D'Hort is een kleine, geliefde playa met een fantastisch uitzicht over het mysterieuze eiland Es Vedra. Es Vedra ligt op enkele honderden meters van Cala D'Hort beach. Het strand van Cala D’Hort zelf bestaat uit enerzijds zand en anderzijds kiezels. In de zomer is de Cala D'Hort baai extreem populair. De Cala D'Hort baai wordt gesteund door kliffen en is gelegen aan het einde van een steile weg. Cala D'Hort heeft een prachtig strand en een goede zee om te body surfen wanneer op winderige dagen de golven een beetje hoger zijn en tegen de kust aan beuken. Indien u een zenuwachtige chauffeur bent is het misschien verstandig niet naar Cala D'Hort te rijden. In het hoogseizoen wordt de weg teruggebracht tot een 1 richtingsweg, wat te wijten is aan het aantal geparkeerde voertuigen.

Faciliteiten van Cala D'Hort strand

Het Cala D'Hort strand kent drie uitstekende strand restaurants, waarvan één beroemd is om zijn verse vis. Twee restaurants zijn op de playa van Cala D'Hort direct aan te doen, terwijl de derde, Es Boldado, toegankelijk is vanaf de weg naar het strand van San Jose (aangegeven). Indien u moedig bent, kunt u ook klauteren over de rotsen en langs de vissers hutten de houten trap nemen, die uitkomt op dit populaire restaurant. Er is ook een kleine boetiek geopend in de zomer die hoogzomerse, stijlvolle badkleding verkoopt.

Bereikbaarheid Cala D'Hort strand

Het Cala D’Hort strand is slechts met de auto goed te bereiken door de borden te volgen van San Jose. Parkeerplaatsen zijn er niet. Parkeren gebeurd lukraak langs de kant van de weg. Om een parkeerplek te garanderen doet u er goed aan vroeg te vertrekken naar de Cala D'Hort baai.

Tip voor Cala d'Hort strand:
Bezoek het Cala D'Hort strand eens in de zomer om te kijken naar de schitterende zonsondergang. Cala D’Hort beach is een plek waar veel verliefde stelletjes samenkomen om dat het er dan erg romantisch is.