Playa Cala Conta strand, Ibiza


Cala Conta, Ibiza strand foto

Cala Conta biedt een prachtig uitzicht op de eilanden verspreid over de kust bij Cala Conta. De eilanden samen met het mooie turkoois water maken van playa Cala Conta één van de beste stranden op het Ibiza. Er zijn twee stukken van zand in de baai van Cala Conta. Enerzijds zand als voorgrond van een rotsachtige kustlijn en anderzijds kent Cala Conta beach zandduinen. Een derde, kleine inham, wordt gebruikt door naturisten. Dit stukje naturistenstrand is gelegen aan het eind van het Cala Conta strand, dat u bereikt wanneer u aankomt bij de uitgehouwen rotsen. Hier is geen schaduw dus voor verkoeling een strandscherm of parasol mee. Het ondiepe water bij ditstrand op Ibiza is veilig voor kinderen, terwijl de meer ervaren zwemmers hun hart kunnen ophalen door iets verder van de kust af te zwemmen. Het uitzicht vanaf het strand van Cala Conta is fenomenaal. In de zomer geniet men van de prachtige zonsondergangen. Wilt u in Cala Conta ook genieten van de zonsondergang? Boek dan snel een tafel bij een van de restaurants en geniet van een van de grootste natuurspektakels. In het hoogseizoen is Cala Conta beach zeer populair. U doet er verstandig aan vroeg in de ochtend of later in de middag te komen wanneer het nog niet heel druk is op dit schitterende strand van Ibiza.

Faciliteiten Cala Conta strand

De twee belangrijkste stranden zijn gescheiden door een strand restaurant met fabelachtig uitzicht. In de avonduren spelen diverse DJ’s om de spectaculaire zonsondergangen te begeleiden. Tevens zijn hier ook openbare toiletten van Cala Conta gelegen. Aan de rechterkant bevinden zich 3 restaurants die gemakkelijk te voet bereikbaar zijn.

Bereikbaarheid Cala Conta strand

Playa Cala Conta is met veel verschillende vervoersmiddelen op Ibiza goed te bereiken. Het gehele jaar door met de auto of bus en met de veerboot in de zomermaanden. De veerboot vertrekt regelmatig vanaf San Antonio haven en vanaf verschillende hotels langs de Cala Conta baai. U kunt voor de bus opstappen bij het busstation in San Antonio of langs de baaiweg. Parkeren is goed te doen, maar de hoeveelheid parkeerplaatsen kunnen door de zomerdrukte toch ontoereikend zijn.