Playa Cala Boix strand, Ibiza


Cala Boix, Ibiza strand foto

De Cala Boix baai heeft een interessant strand. Playa Cala Boix verschilt van de meeste andere stranden op Ibiza. Het strand van Cala Boix bestaat uit donker, bijna grijs, stevig zand. Daarmee is dit strand uniek op Ibiza. De omgeving is werkelijk een plaatje. De natuur rondom Cala Boix beach lijkt wel uit een fotoboek te komen. Het strand van Cala Boix wordt omsloten door hoge kliffen. Dit betekent echter wek dat het een enige afdaling vergt om bij het strand te geraken. Er is om het strand toch eenvoudig te bereiken een aantal betonnen treden aangelegd. De betonnen trap stelt de bezoeker tevens in staat om de enige strand bar van Cala Boix te bereiken. Minder validen kunnen hier mogelijk hinder aan ondervinden. Voor hen is playa Cala Boix een minder goede optie. Gelukkig kent Ibiza tientallen andere mooie playas.

Faciliteiten Cala Boix strand

Cala Boix strand is onder de lokale bevolking een populaire plek om te eten. Rondom de parkeerplaats bij Cala Boix beach zijn namelijk drie goede restaurants gevestigd, die geroemd worden om hun visgerechten. Indien u lekker wil lunchen met een prachtig uitzicht vanaf de klif op het strand en op de zee dan moet u zeker een bezoek brengen aan 1 van deze restaurants. De strand toiletten van Cala Boix zijn te vinden aan de achterzijde van de houten bar bij de strandtrappen.

Bereikbaarheid Cala Boix strand

Playa Cala Boix is slechts met de auto goed te bereiken. Volg de borden vanaf San Carlos naar Cala Boix en het kan niet fout gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om te parkeren. Dit geschied op de ruwe grond boven het strand.