Playa Cala Bassa strand, Ibiza


Cala Bassa, Ibiza strand foto

Playa Cala Bassa bestaat uit een grote bocht van fijn wit zand uit met een prachtig uitzicht op de bekende kaap van Cap Nono en San Antonio. De rotsachtige uitsteeksels aan weerszijden van het strand zijn ideaal voor de visserij of een flinke duik in het kristalheldere water. Schaduwrijke dennenbossen, die langs de achterkant van het Cala Bassa strand lopen bieden een schaduwrijke pauze van de hitte. De zee hier gaat in de Cala Bassa baai geleidelijk over in glad zand en is ideaal voor het spelen in het water en het voeden van de vissen die zwemmen tot je hand! Cala Bassa beach is een zeer populair familie strand gedurende de zomermaanden.

Faciliteiten Cala Bassa strand

Playa Cala Bassa heeft 2 snackbars en 2 restaurants. Deze liggen verspreid langs de achterzijde van het Cala Bassa strand. Toiletten en kleedkamers, die uiterst ongebruikelijk zijn voor stranden zijn bij de snackbars te vinden.

Bereikbaarheid Cala Bassa strand

Cala Bassa is bereikbaar met de auto op 10 tot 15 minuten van San Antonio. Volg de borden vanaf San Antonio of San Jose richting playa Cala Bassa. Parkeermogelijkheden zijn er vol op. Wat echter nog veel leuker is om vooral met kinderen te doen, is de veerboot nemen vanuit San Antonio. De veerboot doet er slechts 15 minuten over en vertrekt regelmatig gedurende het zomerseizoen.

Tip voor Cala Bassa strand:
Maak eens een wandeling door de pijnbomen vanaf het midden van het Cala Bassa strand naar rechts en volg het de beboste rand van het strand. Na 5 minuten komt uit op de rotsen vanwaar u kunt uitkijken over het eiland Conejera. U ziet vanaf hier ook een oude wachttoren waar u naar toe kunt lopen en zelfs in kan klimmen. Beslist de moeite waard!