Playa Benirras strand, IbizaPlaya Benirras, Ibiza strand foto

Na een mooie aankomst bij de baai van Benirras op Ibiza ziet u het Benirras strand wanneer u de kronkelende paden naar beneden daalt. Na de heuvels achter u te hebben gelaten staat u midden op playa Benirras, die omringd is door met pijnbomen bedekte heuvels. Benirras is een mooi strand, bestaande uit kiezelstenen en zand. Aan beide kanten van het Benirras strand ziet u rotsen. Indien u het aandurft er overheen te klimmen, dan bent u getuige van een schilderachtig uitzicht over het water en een adembenemende rotsformatie. De zeebodem hier bij Ibiza is tevens rotsachtig, waardoor het water helder is en daarmee uitstekend geschikt voor snorkelaars. Voor mensen die graag in de zon willen baden is het wellicht minder geschikt aangezien de kiezels niet plezierig zijn om overheen te lopen. Het water bij Benirras beach is kraakhelder dus u kunt zien waar u staat en waar de vissen zwemmen! Deze beschutte Benirras strand baai is een populaire plek voor het verankeren van privéjachten en motorboten die zich verzamelen in de late namiddag. Zij komen om te genieten van de romantische zonsondergang, die vaak vergezeld wordt drummers die afdalen naar het strand om eenieder te voorzien van een drumvoorstelling. Deze drumvoorstelling op Benirras is uniek op Ibiza, erg leuk en heeft een lange traditie. De politie is hier minder blij mee door de grote aantallen mensen die het Benirras strand op Ibiza bezoeken. Er is daardoor in de zomer een chronisch tekort aan parkeerplaatsen waardoor sommigen hun auto uit wanhoop op playa Benirras parkeren!

Faciliteiten Benirras Strand

Het Benirras strand heeft twee strand restaurants, die ieder bekend staan om hun uitstekende verse vis. Daarnaast heeft het Benirras strand ook een schilderachtige strandbar, die nog altijd heel populair is bij de hippies. Benirras is daardoor één van de plekken op Ibiza waar nog hippies komen om van de natuur te genieten.

Bereikbaarheid Benirras strand

De Benirras baai is slechts met de auto goed bereikbaar door de borden van San Miguel te volgen. Er is een kleine parkeerplaats bij Benirras beach, maar in het hoogseizoen kan parkeren erg lastig zijn met vaak een onvermijdelijke lange wandeling. U doet er goed aan om vroeg uit de veren te gaan, indien u een goede parkeerplek en een mooie plaatsje op het strand van Benirras wil bemachtigen.