De zon maakt op ibiza vele uren

Ibiza klimaat en weer

Het weer op Ibiza is zelden slecht. Door het Middellands zee klimaat staat Ibiza garant voor prachtig weer. Ibiza…het woord alleen al legt bij u waarschijnlijk de link met zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. En terecht…dit eiland in de Middellandse zee staat voor heel wat schitterende dagen per jaar. De luchten, stranden en zee op de afbeeldingen lijken wel bewerkt, maar veelal is het de werkelijke kleur. Om het te geloven moet u wellicht op Ibiza zijn geweest. Het weer op Ibiza is zonder te overdrijven geweldig, maar op sommige dagen in de zomer is afkoeling in zee of zwembad uiterst aangenaam. In de zomer kennen de maanden juni, juli en augustus op veel dagen meer dan 10 uur zon per dag. Het weer in de winter op Ibiza is erg zacht, vanwege het Middelands Zee klimaat. De zon laat zich ook dan zeker nog verscheidene uren per dag zien. Ibiza wordt niet voor niets als ideaal toevluchtsoord gezien om aan de koude winter weer in Nederland te ontsnappen.


Ibiza Temperatuur

Temperatuur op Ibiza loopt in de zomer hoog op

Weer in de zomer op Ibiza

De zomer in Ibiza kent zijn openingsdagen in mei. Al in mei kan je genieten van de eerste warme stranddagen met een gemiddelde temperatuur die rond de 25°C schommelt, met gegarandeerde uitschieters richting 30 graden. Niet alleen gedurende de dag is een aangename temperatuur van de partij maar ook ’s nachts zakt de lokale temperatuur zelden onder de 20°C. Hoewel regenbuien tijdens de maanden juni, juli, augustus en september eerder uitzonderlijk zijn, is een zeldzame stortbui natuurlijk niet 100% uit te sluiten. De zomer avonden in Ibiza zijn ronduit fantastisch en vragen niet meer dan een short, een T-shirt of een licht truitje voor de koudbloedigen onder ons. Juli en augustus vormen de warmste zomer maanden met dagtemperaturen die regelmatig de dertig graden overstijgen. Een verfrissende duik in een van de talrijke zwembaden of een Middellandse Zee zwempartij vormt dan ook een welgekomen afwisseling. Haal de korte broeken en lichte T-shirts maar al boven!


In de winter is het in Ibiza aangenaam toeven

Weer in de winter op Ibiza

Van november tot april heerst het zogenaamde winter seizoen in Ibiza. Hoewel het eiland tijdens de winter maanden niet echt een strandvakantie locatie is, geniet het toch ook tijdens deze maanden van een zeer mild een aangenaam klimaat waarbij de temperatuur zelden onder de 0 graden zakt. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen rond de 15 graden Celsius maar uitschieters, als de zon van de partij is, van 20 à 25 graden vormen zeker geen uitzondering. Stem uw vakantiekleding goed af met de weersverwachting. U kunt uw vakantiekleding ook bij Zalando kopen door middel van Zalando kortingscodes. Tijdens deze dagen zijn zelfs de stranden van Ibiza nog dagtrip locatie nummer één. Er zijn er zelfs die zich dan nog aan een duik wagen. Tijdens de winter maanden leent Ibiza zich vooral ideaal tot lange strandwandelingen, sportactiviteiten en eilandexcursies. Een voordeel tijdens de wintermaanden is dat wintertoeristen Ibiza als het ware voor zichzelf hebben…het vormt in tegenstelling tot de zomer maanden een oase van rust en schoonheid.