Hotels in Ibiza stad

Ibiza stad is de ideale plek om te verblijven tijdens een vakantie op Ibiza. Restaurants, winkels, bootverhuur, scooterverhuur, bars en clubs, alles ligt binnen handbereik. Ibiza stad is daarom de meeste popualire plek om een vakantie op Ibiza door te brengen. Via onderstaand zoekformulier ziet u snel welke hotels er nog kamers beschikbaar hebben en het boeken kost maar 2 minuten!


Hotels in Ibiza Stad

Aankomstdatum

Vertrekdatum


Ibiza stad, hoofdstad van Ibiza

Romantisch straatje in Ibiza

Ibiza stad, Eivissa in het Catalaans, is de hoofdstad van het eiland Ibiza. Ibiza stad is de grootste plaats van het eiland, maar in wezen beslaat de stad slechts één vierkante kilometer land in het zuidoosten van het eiland. Er zijn gebieden die buiten de officiële stad liggen, maar die er vaak bijgeteld worden. Vaak gaat het om de haven, Marina Botafoc en Talamanca strand, wat gebieden in het noorden en Figueretes in het zuiden. Zonder deze gebieden is de hoofdstad van Ibiza zelf eerder compact dan uitgestrekt. De gemeente Ibiza stad telt bijna 50.000 inwoners en dit aantal stijgt ieder jaar met enkele honderden tot duizenden inwoners. De oppervlakte van de gemeentelijke hoofdstad van Ibiza is met 11 vierkante kilometer ook een stuk ruimer dan de oppervlakte van Ibiza stad afgaande op de officiële stadsgrenzen.

Ibiza stad thuisbasis van clubs, winkels, bars en Dalt Vila

Ibiza stad is één van de grote verrassingen van Ibiza. In tegenstelling tot San Antonio, dat de onverbiddelijke party hoofdstad van het eiland vormt, is Ibiza stad een gezellige, meer intellectuele en culturele stad. In Ibiza stad vinden zeker wel grote feesten plaats. Eivissa town is de thuisbasis van enkele van de grootste clubs op Ibiza, zoals discotheek Pacha, evenals de beste winkels en de prachtige historische hoofdstad, Dalt Vila Ibiza. Dalt Vila Ibiza is de grootste monumentale toeristische trekpleister van Ibiza stad. Het behoort sinds 1999 tot UNESCO werelderfgoed. Het belangrijkste leven van Ibiza stad is geconcentreerd rond de Sa Penya en La Marina districten, die aan de voet van Dalt Vila zijn gelegen en waar men uitkijkt op de haven. Hier vindt u honderden boetieks, restaurants, bars en toeristische winkels. Vanaf het Passeig Maritim van La Marina District, leiden schilderachtige straatjes en steegjes naar de meer uitbundige Carrer de la Verge van de Sa Penya wijk. Overdag worden deze gebieden bevolkt door de lokale bevolking en toeristen die winkelen en de stad bezichtigen. 's Nachts komen de bars tot leven, voordat de menigte van clubbers naar de grootste clubs vertrekken. Deze feestgangers zijn veel minder rumoerig, dan die van San Antonio. Zoekt u goedkope vliegtickets Ibiza? Reserveer tijdig, Ibiza is namelijk bijzonder populair.

Dalt Vila open lucht museum in de zon van Ibiza

Het gebied rondom de haven van Ibiza

Vanuit de haven van Ibiza stad vertrekken de belangrijkste veerboten naar Formentera, Ibiza´s kleinere en stillere buurman, maar ook naar Menorca en Mallorca. Vanaf middernacht tot half vier in de ochtend, is er een regelmatige bootdienst van de ene kant van de haven van Ibiza stad naar discotheek El Divino aan de andere kant van de haven. Hiermee komt men in stijl aan in één van de geliefdste clubs van Ibiza. 's Nachts is het uitzicht op de haven van Ibiza stad vanaf club El Divino bijzonder indrukwekkend te noemen. Rondom de haven bevinden zich allerlei leuke barretjes, waar het erg druk is. Obers en proppers proberen je naar binnen te praten, maar pas op de drankjes zijn hier schrikbarend duur. Minstens net zo leuke bars en cafés vindt u een straatje of steegje dieper de binnenstad van Ibiza in, maar voor prijzen die een stuk acceptabeler zijn.

De populaire haven van Ibizastad

Het nieuwe stad district van Ibiza stad

Vara de Rey in Ibiza stad

Het nieuwe stad district van Ibiza Stad is relatief weinig enthousiasmerend, en vooral gevuld met woonstraten, hotels, banken en praktische winkels. De Vara de Rey boulevard is daarentegen een stuk aantrekkelijker en bied een aantal fijne eethuisjes en winkeltjes, maar deze bijzondere wijk is monumentaal gezien een stuk minder interessant om te verkennen, vanwege de beperkte aanwezigheid van veel spectaculaire schoonheid, zoals die in met name Dalt Vila wel te vinden is. Deze wijk kent minder historie, maar het romantische gevoel dat in Ibiza wordt gedeeld is ook hier te vinden. Het nieuwe district van Ibiza voegt echter wel wat wezenlijks toe. Waar veel andere restaurants en winkel niet meer werden opgeknapt in de oude stad, kwamen er nieuwe verzorgde juist bij in het nieuwe district van Ibiza. Ibiza stad is van alle markten thuis en voor zowel jong als oud. Rustige en toeristische stranden liggen op slechts een steenworpafstand van de stad.