Ibiza Geografie

Ibiza is geografisch gezien het meest westelijke eiland van de Balearen. De geografie van Ibiza is aan de hand van een aantal kenmerken goed te beschrijven. Ibiza heeft een oppervlakte van 575km². Ibiza is gelegen in de Middelandse Zee op ongeveer 70 kilometer ten oosten van het Spaanse vasteland. De twee meest bekende steden liggen min of meer op dezelfde hoogte en hemelsbreed een kleine 20 kilometer uit elkaar. San Antoni de Portmany ligt op het westelijke gedeelte van Ibiza aan de kust en Ibiza stad op het oostelijke gedeelte van Ibiza aan de kust. Santa Eulalia del Río complenteert deze belangrijkste geografische steden op Ibiza.

Ibiza gemeenten en provincies

Het eiland Ibiza kent een aantal relatief grote steden. De belangrijkste gemeenten op Ibiza zijn onmiskenbaar Ibiza stad en San Antoni de Portmany. De drie andere belangrijkste gemeenten op Ibiza zijn Santa Eulalia del Río, Sant Josep de Talalia en San Joan de Labritja. Daarnaast kunt u voor een rustig bezoek terecht bij een aantal leuke plaatsjes aan de kust of in het binnenland van Ibiza. Bijvoorbeeld de Fenicische nederzetting Sa Caleta dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed. Over alle gemeenten en dorpen over Ibiza verdeeld telt het eiland ruim 100.000 inwoners. Daarmee heeft Ibiza meer inwoners dan ´s Hertogenbosch en is qua inwonersaantal te vergelijken met Nederlandse steden als Maastrischt, Zwolle en Leiden.

Ibiza steden

Iedere stad op Ibiza heeft zijn eigen kenmerken en tradities. De steden op Ibiza zijn niet erg groot en daardoor compact om te verkennen. De meeste steden op Ibiza liggen daarnaast slechts een klein aantal kilometers uit elkaar. Voor sportievelingen ideaal om te fietsen en met de auto zeer goed te doen. De volgende steden op Ibiza verdienen zeker een aanbeveling:

Ibiza provincies en steden

Ibiza stad
San Antoni de Portmany
Santa Eulalia del Río
Sant Josep de sa Talalia
San Joan de Labritja