Ibiza excursies

Excursies op Ibiza zijn er in overvloed. Ibiza trekt jaarlijks ook duizenden toeristen aan omwille van het uitgebreide, gevarieerde en kleurrijke excursie pakket dat het eiland zijn bezoekers kan voorleggen. U kunt het zo gek of zo mooi niet bedenken of er is wel een excursie voor aanwezig. Ibiza’s excursies nemen u mee naar prachtige staaltjes natuur, zoals het Duiken op Ibiza en traditionele typische eilandmarkten. Als er een ding is waar u 100% zeker van mag zijn, is het dat u zich nooit zal vervelen op Ibiza en dat er altijd wel iets te doen of te ontdekken valt. Het is een eiland dat nooit slaapt en dat vol energieke excursies zit.

Excursie met de boot van Ibiza naar Formentera

Zowel qua gezinsactiviteit als qua afwisseling voor het feestgebeuren zijn zeker de aangename boot tripjes en watersportactiviteiten op Ibiza niet te missen. Zo is er natuurlijk misschien wel de bekendste boot tocht richting het eiland Formentera. Formentera is een naburig eiland dat het kleinste van de zogenaamde dennenboomeilanden vormt. Het ligt ongeveer 9 kilometer van Ibiza verwijderd en kan enkel bereikt worden met de boot. Het eiland is het toonbeeld van een verbazingwekkend mooi en onbezoedeld Mediterraans landschap afgewisseld met paradijselijke stranden, imposante baaien en in het oosten van het eiland het prachtige panoramische uitzicht van El Pilar de la Mola. Formentera vormt als sinds de jaren zestig elke zomer de trekpleister van vele vrijzinnigen zoals hippies, muzikanten en bekende sterren. Tijdens de zomer vindt op het eiland dan ook twee maal per week van 4 uur in de namiddag tot 9 uur ’s avonds een hippie markt plaats die begeleid wordt door live muziek. Het landschap van Formentera wordt bovendien gekleurd door enkele opmerkelijke oude windmolens, vuurtorens en een pittoreske historische kerk.

veerbootibizaformentera

Ibiza eilanden excursie

Een tweede boot trip die zeker het overwegen waard is, is een zogenaamde eilanden toer. Met de boot ontdekt u zo onder andere het eiland Tagomago, met zijn spectaculaire rotspartijen en torenhoge kliffen waar zich verschillende zeldzame vogels nestelen, de verschillende kleine eilandjes met de naam Margalidas, de beroemde rotspartijen Es Vedra die door de eeuwen heen de plaats waren van verschillende legendes en mythes, de zoutvlakten van las Salinas en het wonderbaarlijke uitzicht vanop zee over de oude stad Dalt Vila. Bovendien leidt het u langs de mooiste stranden zoals Portinatx, Cala Bassa en Cala Conta en de meest pittoreske plaatsjes van het eiland die u de dagen nadien nog via het vasteland kunt bezoeken. De eilanden toer vertrekt meestal rond de middag en brengt u tegen een uur of 8 ’s avonds terug aan wal. Deze uitgebreide boottrip komt op iets meer dan 100 Euro per persoon.

Niet alle excursies op Ibiza zijn zonder gevaar. Vooral actieve excursies als duiken, waterskieën en beklimmingen hebben een groot risico op ongelukken. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent. Een zorgverzekering voor ongevallen is daarom aan te raden. Aangezien Ibiza zich vooral op jongeren richt is een specifieke jongeren zorgverzekering, te vinden op www.jongerenzorgverzekering.nl ideaal. Deze zorgverzekering houdt rekening met eht risicovolell even die jongeren dikwijls leiden. Een reisverzekering is voor de zorgkosten niet direct noodzakelijk, maar eerder voor verlies van uw bezittingen tijdens uw verblijf op Ibiza of als uw hotel overboekt zou zijn. Op www.goedkoopste-reisverzekering.org wordt meer informatie gegeven over reisverzekeringen. Vragen zoals "is een doorlopende reisverzekering verstandiger of juist kortlopend" worden benatwoord.

Es Vedra Ibiza

Ibiza onder water verkennen met de aquarium boot

Hebt u Ibiza met de boot verkend dan is het misschien even tijd om het eiland van onder water te verkennen. U kunt zich natuurlijk kandidaat stellen voor een van de vele scuba diving excursies die overal wel worden aangeboden maar er zijn ook andere manieren om het onder water leven van Ibiza te ontdekken. Zo is er het bekende en druk bezochte Cap Blanc (Cova de ses Llegostes) te San Antonio. Dit educatieve park biedt zijn bezoekers toegang tot wonderbaarlijke natuurlijke grotten die omgebouwd zijn tot grote aquariums en die de thuis vormen van talrijke en kleurrijke zeedieren. Zowel dieren die in Ibiza zelf voorkomen als dieren en planten die op andere plaatsen in de wereld te vinden zijn. Dit aquarium is elke dag van de zomer geopend vanaf 10 ’s ochtends tot zonsondergang. Een tweede manier om onder water Ibiza te ontdekken, is door het nemen van een zogenaamde aquariumboot in een van de vele haventjes die Ibiza rijk is. Deze aquariumboten beschikken over een glazen bodem waardoor het onderliggende waterleven goed zichtbaar is, wat zeker in de smaak zal vallen bij kinderen.

Duiken Ibiza