Discotheek DC10, Ibiza

Discotheek DC10 is onder het grote publiek niet erg bekend. Veel bezoekers van Ibiza komen ongemerkt toch dichtbij club DC10, zonder dat ze het zelf weten. Discotheek DC 10 is namelijk dichtbij het vliegveld gelegen en is grotendeels onder de grond gebouwd. Hierdoor heeft DC10 iets weg van een bunker. Van bijzondere specialeffects of de duurste DJ’s moet DC10 het niet hebben. Club DC 10 is dan ook vooral populair onder de eilandbewoners en diehard clubbers. Dit is bepalend voor de sfeer in de club. Zij beweren dat hier juist harder en langer wordt gefeest dan in welke andere club op Ibiza. DC10 heeft echter veel problemen met de overheid gekend vanwege de extreme openingstijden en buitensporig drugsgebruik waardoor zij nog slechts sporadisch open is. Op maandag en dinsdag kan hier nog fanatiek gefeest worden, maar de rest van de week moet discotheek DC10 haar deuren gesloten houden. De toekomst van DC10 is hierdoor helaas onzeker.


DJ’s en feesten discotheek DC10

DC10 heeft maar 2 avonden in de week dat zij publiek mag toelaten. Deze twee avonden zijn dan ook twee knallers. Wekelijks vindt op maandag Circoloco in discotheek DC10 plaats. Bij het Circoloco feest draaien de vaste DJ’s Jo Mills, Cirrillo en Loco Dice. Tijdens dit feest vliegen de vonken er vanaf en wordt er pas gestopt met feesten aan het einde van de ochtend. Dat is tevens één van de redenen waarom de wet DC10 verbiedt meerdere dagen geopend te zijn. De toegangsprijzen voor discotheek DC10 zijn verhoudingsgewijs, opvallend laag. Voor een kaartje voor het Circoloco feest hoeft slechts € 30 betaald te worden. Club DC10 zelf heeft weinig uiterlijke franjes, waardoor de clubbers zich er goed bewust van zijn, dat zijzelf in combinatie met de muziek en DJ's, de sfeer van het feest bepalen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit hen goed af gaat.

Circoloco feest DC 10 op Ibiza

Bezoekers en publiek DC10

Het publiek van DC10 wordt vooral gevormd door de lokale bevolking en hardcore partygangers. Veel dronken Engelsen, luidruchtige Nederlands en Duitsers en beroemdheden zult u in Club DC10 niet tegenkomen. De echte muziekliefhebbers laten zich leiden door de technohouse en technotrance muziek, dat vervlochten is met Balearische muziekstijlen. Discotheek DC10 kan in haar grote zaal liefst 1500 feestvierderende bezoekers herbergen. Veel partygangers zweren bij het Circoloco feest, maar voor toeristen kan de aankleding en het gebrek aan glamour fors tegenvallen. Het stereotype beeld van een hippe club op Ibiza, is DC 10 beslist niet.


Locatie en bereikbaarheid DC10, Ibiza

De ligging van discotheek DC10 is ondergronds vlakbij het vliegveld. Door de locatie bij het vliegveld biedt de discotheek ruime parkeermogelijkheden en vetrekken er regelmatig bussen van het vliegveld naar Ibiza stad en DC10.De bereikbaarheid van discotheek DC10 is dan ook geen enkel probleem. Het adres van DC10 is Paseo de Vara de Rey 9 op Ibiza.


Video van Discotheek DC10