Gala Night Club, Ibiza

Gala Night Club is één van de weinige overgebleven ondergrondse kwaliteitrijke clubs op Ibiza. Bovendien worden er in deze club nog geen woekerprijzen gevraagd, terwijl dit niet ten koste gaat van de DJ’s en de sfeer. Wellicht zou er aan de aankleding nog wat gedaan kunnen worden. Echter is dat ook de charme van Gala Nicht Club Ibiza. Om dit te kunnen waarderen moet je eerst de geschiedenis van de ondergrondse club leren kennen. Club Gala is van oudsher een excentriek restaurant waar dieren optraden voor het vermaak van de gasten. Hierdoor had het iets weg van een dierentuin. Niet voor niets werd het ombouwen van Gala Night Club van een restaurant tot een club gezien als het Zoo Project. De restanten van deze zogenaamde dierentuin zijn nog steeds zichtbaar, wat de club een uniek karakter geeft. Discotheek Gala Night Club heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de meest luide clubs op Ibiza waar men de traditie van housemuziek in de buitenlucht en het ondergrondse tot in lengte van jaren wenst voor te zetten.

The Zoo Project in Club Gala Night, Ibiza

DJ’s en feesten in Gala Night Ibiza

Housemuziek mag bij de feesten in de Gala Night Club niet ontbreken. Ook technomuziek wordt er graag gedraaid. In 2008 werd het feest ´Ibiza as One´ georganiseerd waarbij de bekendste DJ´s uit dit muziekgenre zich verenigden en besloten tot het grootste ondergrondse techno feest van Ibiza. Doordat in 2009 de meeste DJ´s van ´Ibiza as One´ andere verplichtingen aangingen devalueerderde de bekendheid van het feest in 2009 helaas snel. In 2009 waren er echter ook andere feesten, die snel in populariteit stegen. Op zaterdagmiddag en woensdag werden er in Discotheek Gala Night Ibiza feesten gegeven waarbij vooral het Channel Zoo feest op woensdag zeer in trek was. De aanvang van de feesten is al om 16.00 uur in de middag en kan duren tot diep in de nacht duren.

Bezoekers en publiek Gala Night Ibiza

Gala Night Club is voor een breed publiek toegankelijk. Kaartjes kosten € 18 tot € 25, afhankelijk van het feest en de DJ´s. De bezoekers van Club Gala Night zijn over het algemeen wat meer volwassen en hechten meer waarde aan muziek en een goede sfeer dan aan glamour en allerlei uiterlijk vertoon van een club. Er komen veel Britten bij Club gala Night omdat de club gelegen is bij San Antoni, het westelijke deel van Ibiza. Er is geen dresscode in Club Gala Night, maar het is niet verstandig iets al te chique aan te trekken. Het merendeel van het publiek in de club draagt ook badkleding of zomerkleding, aangezien de feesten al in de middag beginnen. Zaterdag 29 mei zal Club Gala Night voor het eerst haar deuren in 2010 weer openen.

Locatie en bereikbaarheid Gala Night Club Ibiza

Club Gala Night is bij het grote publiek minder bekend en wellicht daardoor lastig te vinden. Het is gelegen aan Carrer del Romani, San Antonio, Ibiza. Dit is een straat in het noorden van San Antoni de Portmany. Met de auto vanaf Ibiza-stad volg op de c-731 de weg naar San Antoni de Portmany en sla de laatste rotonde rechtsaf. Sla vervolgens weer rechtsaf en vervolg uw weg op de Calle de Ramón y Cajal noordwaarts. Na de rotonde bereikt u discotheek Gala Night door de vierde afslag links te nemen.