Club Blu, Ibiza

Club Blu heeft een beschutte plek op Ibiza ingenomen. In een aantal straten vanuit het centrum van Figueretas bevindt zich Club Blu. In feite moet je weten waar het is om het te kunnen vinden. Club Blu heette vroeger Club Blue Rose en deed jaren lang dienst als strip club. Tegenwoordig mag Club Blu zich in het selecte rijtje discotheken van Ibiza scharen dat een discotheek vergunning heeft weten te bemachtigen. Dat is eigenlijk behoorlijk verwonderlijk, omdat Club Blu in omvang niet te vergelijken is met grote clubs als Privilege en Amnesia. Club Blu is dikwijls kleiner dan de smalste zalen van de grote Discotheken op Ibiza. Hierin ligt echter ook de charme van de club opgesloten.

Beleef het unieke gevoel in Club Blu, Ibiza

DJ’s en feesten in Club Blu Ibiza

De meest bekende feesten in Club Blu zijn de beroemde mini-Cocoon avonden, die beter bekend staan als Nano avonden. Toen enkele bekende DJ’s hier een solo optreden verzorgden raakten zij zo enthousiast dat zij permanente feesten gingen organiseren. Dit werd besloten in januari 2008 en voortgezet in de zomer. Er traden bekende namen als Tobi Neumann, Sven Vath en Loco Dice op. Het bekende Monza partyteam hield zelfs in Club Blu een pre-openings feest. DJ’s als Nima Gorji, Bruno Monteverde en Y.E.P. lieten zich er van hun beste kant zien. Club Blu heeft door haar beperkte capaciteit zelfs een exclusief karakter gekregen. Niet vanwege alle pracht en praal of vanwege de allergrootste DJ’s, maar juist door de geringe plaatsen en de grote vraag. Bovendien is Club Blu het hele jaar door geopend, als één van de weinige discotheken op Ibiza.

Bezoekers en publiek Club Blu Ibiza

Club Blu heeft van haar kleine omvang een deugd gemaakt door juist de clubbers aan te trekken, die van intieme en kleinschalige clubbing houden. Doordat zij is gelegen op een meer afgelegen plek ten zuiden van Ibiza stad heeft zij vooral een grote hoeveelheid aan vaste bezoekers. Dit publiek is, niet verwonderlijk, afkomstig van het eiland zelf. Bovendien is het een volwassen publiek dat houdt van clubbing op een relatief rustige manier. Er gebeurd op een normale avond weinig spectaculairs in Club Blu. Indien er populaire feesten als Nano worden georganiseerd dan kunnen er zich spectaculaire dingen zich in Club Blu voordoen. Van de geschiedenis als striptease club is echter weinig meer over.

Locatie en bereikbaarheid Club Blu Ibiza

Club Blu heeft een beschutte locatie, een paar straten achter het centrum van Figueretas. Met de auto is het goed te bereiken. Neem de e-20 en rijdt die vervolgens af richting Ibiza stad. Wanneer de e-20 overgaat in de e-10 houdt dan Calla Navarra in de gaten, die hier direct naast ligt. Vanuit het noorden bevindt deze weg zich rechts en indien u vanuit het zuiden komt links. Aan deze weg is Club Blu gelegen. Het adres van Discotheek Club Blu is Calla Navarra 27.