Café del Mar


Café del Mar is veruit de beroemdste bar op Ibiza. Als je iemand vraagt om een uitgaansgelegenheid op Ibiza te noemen dan is dat dikwijls Amnesia, Pacha of Café del Mar. Ondanks het feit dat zij waarschijnlijk zelf nog nooit op Ibiza zijn geweest of zelfs kunnen zeggen wat Ibiza allemaal te bieden heeft.
Café del Mar heeft dan ook al een lange geschiedenis op Ibiza. Al meer dan 30 jaar genieten bezoekers er van heerlijke cocktails en prachtige zonsondergangen. Als één van de weinig bars zijn zij met de tijd meegegaan waar andere bars problemen hadden zich aan te passen. Hieronder een afbeelding van een prachtige zonsondergang, zoals die te zien is vanaf Cafe del Mar.
Een prachtige zonsondergang bij Café del Mar
Café del Mar is veel meer dan gewoon een bar op Ibiza. Café del Mar is het geesteskind van José Les, Ramón Guiral en Carlos Andrea die in 1978 hun toevlucht zochten op Ibiza, aangetrokken door de uitgaansgelegenheden op Ibiza. Het toerisme op biza was in de jaren 70 al groeiende en de drie Spanjaarden kwamen daardoor precies op het juiste moment met een nieuw concept. Ze zochten een locatie op Ibiza waar de mooiste zonsondergang zichtbaar was en kozen subtiele muziek passend bij dit natuurschoon. Ook de aankleding van Café del Mar werd hier op afgestemd. De later wereldberoemde Luis Güell ontwierp het design waarin wolken, sensualiteit en erotiek een centrale rol speelden in prachtig samenspel met de zonsondergang, muziek en de zee. Zelfs 30 jaar naar dato is de basis van dit design nog steeds intact en gewaardeerd. Vanaf het moment dat Café del Mar haar deuren opende was het een succes en werd het de perfecte ontmoetingsplaats voor iedereen op Ibiza.
Café del Mar aan de binnenkant
Het concept van de prachtige zonsondergang vergezeld met muziek dat een combinatie van jazz, blues en klassieke muziek bleek een succesformule. Zelfs wereldberoemde muziekanten trokken naar Café del Mar die geïnspireerd raakten door deze unieke muziekstijl met het ongeëvenaarde natuurschoon. Onder ander Frank Zappa werd er een graag en vaak geziene gast.
Ook het grote publiek liet het concept van Café del Mar niet onberoerd en er kwam een grote vraag naar de muziek. De eerste CD van Café del Mar werd geproduceerd door het Briste “Record” waarop artiesten als Sabres of Paradise, Nightmares on Wax en Underworld hun plaatsje veroverden. De verkoop van Café del Mar CD’s groeide en nadat de grote platenmaatschappy Polygram het stokje overnam bereikte de Café del Mar “volume 4” en “volume 5” al snel de magisch grens van 1 miljoen verkochte CD’s.

Zowel op muziekgebied als op uitgaansgebied kent Café del Mar al vele navolgers, maar tot de dag van vandaag zult u zien dat de locatie, de kwaliteit van de muziek en de geschiedenis een ongekend relaxed gevoel geven dat u enkel bij Café del Mar zult ervaren.

Video van Café del Mar 2010