Archeologisch Museum Ibiza

Het archeologische museum op Ibiza draagt de naam Arqueològic Museu d'Eivissa i Formentera. De geschiedenis van de Balearen is vertegenwoordigd in het Archeologisch Museum Eivissa. De twee gebouwen zijn voorzien van een volledige weergave van de verschillende periodes van verleden van Ibiza en Formentera, van de prehistorie tot de christelijke verovering. Één van de locaties van het museum is gevestigd in Dalt Vila, het ommuurde gebied dat het deel van de stad omsluit met het grootste aantal monumenten. Het bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan de meeste interessante zijn; de ingang, een oude kapel gebouwd door de gilde van de vissers en één van de belangrijkste kamers en een gebouw dat als stadhuis functie deed tot 1838 en daarvoor zelfs hoofdkwartier van de universiteit was. Dit gebouw heeft een interessante Mudejar verzonken plafond met arabesk boventonen en gotische elementen, die verscheen tijdens de restauratie werkzaamheden, alsmede de fundamenten van een oude toren van de moslimgemeenschap muur. Door middel van de tentoonstelling van waardevolle voorwerpen bieden de verschillende kamers een historische opeenvolging van Ibiza en Formentera. Deze zijn ingedeeld over de prehistorische periode, de Fenicische kolonisatie, de Punische wereld, de Romeinse en de islamitische perioden, tot de Catalaanse verovering van 1235.

Museum van Archeologie Ibiza
Punische necropolis

Het andere deel van het museum is gelegen in het onderste gedeelte van de stad, in de Via Romana. Het gebouw is op dit moment gesloten voor verbouwingen. Toch is het mogelijk om het zeer goed bewaard gebleven Punische necropolis te bezoeken, die wordt beschouwd als het meest belangrijke begrafeniscomplex in het westelijk Middellandse Zeegebied. Het is raadzaam om te beginnen met een bezoek aan de necropolis en dan te gaan naar het museum in de Dalt Vila via de Portal Nou, één van de belangrijkste poorten in het ommuurde gebied. Dit museumgebouw kijkt uit op de Plaza del Mirador, de plaats met het grootste aantal monumenten op Ibiza. Op dit plein bevond zich de eerste markt, waar om commerciële deals werden onderhandeld en slaafveilingen werden gehouden. Eromheen zijn de kathedraal, het bisschoppelijk paleis, de kleine curie, het Archeologisch Museum en een prachtig gezichtspunt van waar u kunt uitkijken over het hele havengebied.


Contact informatie Archeologische Museum Ibiza en Formentera

Adres: Plaça de la Seu, 3, Ibiza stad
Toegangsprijzen: Variërend; voor meer informatie bel + (34) 971 301 231
Openingstijden: Van 16 mei tot 15 oktober, van dinsdag tot zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Van 16 oktober tot 15 mei van dinsdag tot zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Op maandag en feestdagen gesloten