Kleurrijke natuur op Ibiza

Ibiza agrotoerisme


Agrotoerisme wordt op Ibiza steeds populairder. Naast de traditionele feestgangers die Ibiza bezoeken, zijn er jaarlijks ook heel wat toeristen die zich tijden hun vakantie in het rurale leven willen laten onderdompelen. Deze vorm van toerisme, die als agrotoerisme door het leven gaat, wordt met de dag populairder. Mensen ontvluchten graag hun dagdagelijkse stadsleven door zich tijdens de vakantie in het plattelandsleven te begeven. Ibiza hecht hier veel belang en biedt zijn bezoekers dan ook heel wat mogelijke locaties die bij uitstek geschikt zijn voor agrotoerisme. Het platteland van Ibiza heeft dan ook heel wat te bieden op zowel historisch als ecologisch gebied. De traditionele dorpen, die diep in het binnenland gelegen zijn, worden vaak omringd door een wonderbaarlijke natuurpracht. Zelf zijn ze het toonbeeld van de typische traditionele architectuur en het dorpsleven op Ibiza. Voor de invulling van uw agrovakantie op Ibiza heeft Ibiza vakanties een aantal aanbeveling op een rij gezet.


Atzaro, wellness boerderij op Ibiza

Mooie, rustige boerderij op Ibiza

Een van de bekendste agrotoerisme locaties is ongetwijfeld Atzaro. Deze typische boerderij is gelegen in het midden van het Ibiza, het meest vruchtbare gedeelte. De woning is omgetoverd tot een oase van rust en stilte waar de geuren van de appelsienenbloesems, rozemarijn en lavendel een heerlijke mix vormen. De bezoekers kunnen er genieten van typische maaltijden en van een lekker glaasje wijn. U bent er ook steeds omringd door de typische ibicenco architectuur met zijn witte afgewassen muren en prachtige plafonds die een perfecte harmonie zijn van Arabische, Aziatische en Afrikaanse kenmerken. Doordat Atzaro gelegen is midden op Ibiza, bevindt het zich tevens nog temidden van een engszins ongerept natuur.

Can Jaume des Gall, landhuis op Ibiza

Paradijselijk landhuis Ibiza

Ook zeker de moeite waard is Can Jaume des Gall. Dit typische landhuis is meer dan 200 jaar oud en ademt, door zijn prachtige restauratie, gewoon Ibiza. Het huis beschikt over prachtige kamers en de boerderijgrond wordt gekleurd door talrijke fruit-, amandel- en olijfbomen die er al eeuwen hun wortels hebben. Het hele domein beslaat ongeveer 137000 m² en wordt omringd door heuvels en bergen die garant staan voor de stilte, natuur en de rust, zowel in de winter als in de zomer. In dit landhuis kunnen agroliefhebbers ook overnachten en genieten van de schitterende natuur van Ibiza. Een mystieke belevenis en het verblijf wordt in dit landhuis geheel anders ervaren dan een drukbezocht toeristisch hotel op Ibiza.


Can Gasi, landhuis op Ibiza

Rustige omgeving vlabij Ibiza stad

Als laatste is ook Cas Gasi het vermelden waard. Hoewel de plek alle rust uitstraalt, is ze slechts 12 minuten van Ibiza Stad en de meeste stranden van Ibiza verwijderd. Cas Gasi biedt zijn gasten ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie in een typisch landhuis van Ibiza aan. Het domein is een aaneenschakeling van boomgaarden waarvan amandel- en olijfbomen het hoofdaandeel vormen. Het huis beschikt bovendien over een eigen moestuin en twee wondermooie zwembaden die door Mediterrane vegetatie omgeven worden. Even bijkomen van de vele indrukken die de natuur van Ibiza nalaat gaat dus perfect in Cas Gasi. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die agrotoerisme de bezoeker van Ibiza biedt. Op Formentera, het kleine eiland, dat met de boot op slechts 20 minuten ligt van Ibiza, treft u kleine, pittoreske dorpen en natuurlijke baaien aan, waar de menselijke invloed nog nihil is.


Bad & breakfast op Ibiza

Een andere mogelijkheid om van het wat rustigere leven op Ibiza te proeven, is een verblijf in een Bed & Breakfast of bij een gastgezin. Bovendien zijn er op verschillende websites aanbiedingen van particulieren te vinden. Op deze manier zult u ervaren hoe het is om, als een echte eilandbewoner, buiten de grote stad op Ibiza te leven en zult u het eiland op een heel andere manier leren kennen. Zo ziet u, dat Ibiza, anders dan u wellicht bekend was, niet alleen een feesteiland is, maar ook een rustige vakantie kan bieden.